Se poigravate z mislijo, kako fino bi bilo imeti takšno službo, kot jo imamo mi?

Res je fino.

 

Vendar pot ni bila vedno čisto samo lahka in enostavna. Dvom in strah sta naša največja sovražnika. In tudi sami smo enkrat stali pred zaprtimi vrati in dvomili o tem, ali se jih da odpreti in ali lahko odprta tudi ostanejo.

Veliko let, ogromno izkušenj, oranje ledine na področju družinske fotografije pri nas nas je pripeljalo do točke, da trdno zaupamo vase in v to, kar počnemo. Naše znanje bi želeli deliti naprej in tako pomagati bodočim družinskim fotografom na svoji poti.

Vsem, ki želijo slediti svojim sanjam ponujamo:

 • mentorski termin – bodi muha na steni na resničnem fotografiranju
 • individualne in skupinske delavnice za fotografiranje novorojenčkov
 • intenzivne delavnice klasične fotografije

1. Mentorski termin

Bodite muha na steni

Mentorstvo ni učenje o pravilnih tehnikah fotografiranja

Mentorstvo je pomoč in podpora, s katero boste premagali svoje dvome in strahove, začeli dobivati zaupanje v svoje delo in sprejemati izzive. Začeli boste spoznavati sami sebe in svoj glas ustvarjalnosti, ki vas bo peljal na pot, ki je za vas prava. Vsak začetek je težak, s pravo podporo, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah, pa bo lažji.
Skozi opazovanje našega kreativnega procesa boste začeli spoznavati svojega. Spoznali boste, kako začnemo prepoznavati podobe, ki so močne, govorijo zgodbe in so več, kot le fotografije. Pisali boste svoje zgodbe.

Mentorski termin v praksi

Dobimo se pred dogovorjenim terminom fotografiranja v našem studiu.
Pred prihodom družine/nosečnice/portretiranca se pogovorimo o vsem, kar vas zanima. Spoznate, kaj so primerni pogoji za delo, kako nama služi tehnologija in kako potekajo priprave na fotografiranje. Spoznate, kako se pripravimo na prihod portretirancev.
Med fotografiranjem spremljate naše delo.
Po fotografiranju je čas, da postavite vsa vprašanja, ki so se vam med tem porodila.
Po končanem mentorstvu smo na voljo tudi za dodatno pomoč, vprašanje in nasvete on-line.

MENTORSKI TERMIN ZAJEMA

 • spoznavanje primernega ustvarjalnega okolja
 • spoznavanje in nastavitve tehnologije
 • spoznavanje vaših pogledov, ciljev, dvomov in vprašanj
 • sprejem in delo s portretiranci
 • prisotnost na terminu s portretiranci v živo (nosečnica/dojenček/družina)
 • čas za Q & A
 • online svetovanje

4 – 5  urni mentorski termin + online svetovanje
150 EUR

2. Delavnica za fotografiranje novorojenčkov/začetna

Enodnevna delavnica za fotografiranje novorojenčkov je zasnovana tako, da se boste v njej naučili:

 

 • uporaba naravne in/ali umetne svetlobe pri fotografiranju novorojenčkov
 • sprejem družine z novorojenčkom
 • vse o pripravi studia, rekvizitov in rokovanju z novorojenčkom
 • osnovni položaji dojenčkov na blazini in varno povijanje dojenčkov
 • kako načrtovati fotografiranje novorojenčka z družino
 • kako biti fleksibilen in ohraniti profesionalnost pri fotografiranju nemirnih dojenčkov
 • osnovna obdelava fotografij v Adobe Lightroomu in Photoshopu

Delavnica je v prvem delu zasnovana teoretično, v drugem pa praktično, za vajo pa se nam bo pridružil novorojenček, ki ga boste pod vodstvom mentorice lahko fotografirali sami. Fotografije so vaša avtorska last.

Prejeli boste tudi vse informacije in vire za nakup vseh fotografskih pripomočkov, ki jih boste na delavnici spoznali.

Po končani delavnici se posvetimo še vašim vprašanjem. Naše druženje pa se s tem ne konča, saj sta vam pomoč mentorice in podpora na voljo tudi po končani delavnici.

Prepričana sem, da bomo v teh urah našli marsikaj skupnega in ostali povezani na naši skupni fotografski poti.

Trajanje delavnice: cca 6 ur + odmor za kosilo.

Individualna delavnica 1:1

500 eur

Skupinska delavnica (2 – 4 osebe)

350 eur

Delavnice se izvajajo po predhodnem dogovoru največ enkrat mesečno.

Za več informacij pišite na ursa@prispodobe.si ali pokličite na 031 348 037 (Urša).

3. Delavnica fotografiranja novorojenčkov/napredna

Delavnica je namenjena vsem, ki ste se predhodno udeležili Delavnice fotografiranja novorojenčkov na začetni ravni oziroma vsem, ki že delate z novorojenčki, pa bi radi svoje znanje nadgradili.

Delavnica je zasnovana praktično. Na delavnici bo prisoten vsaj en novorojenček z družino, ki jih boste pod mojim vodstvom sprejeli, usmerjali in tudi rokovali z novorojenčkom (umirjanje, povijanje, premikanje iz položaja v položaj).

Naredili boste tudi svoje fotografije, pri čemer boste dobili mojo podporo in usmeritve glede nastavitev, svetlobe, stajlinga ipd. Fotografije lahko uporabite za svoj porfolio.

Trajanja delavnice: 3-4 ure

Individualna delavnica 1 : 1

400 eur

Skupinska delavnica (2 udeleženca/ki)

250 eur

4. intenzivna delavnica klasične fotografije

Enodnevna delavnica je zasnovana tako, da se boste v njej naučili:

 • vse, kar morate vedeti o osnovnih nastavitvah fotoaparata in njihovi uporabi
 • kako se medsebojno uporabljajo in nastavljajo zaslonka, čas osvetlitve in ISO
 • načini uporabe naravne svetlobe pri fotografiranju v studiu
 • načini uporabe naravne svetlobe pri fotografiranju zunaj
 • osnove uporabe osvetljevanja z lučmi
 • osnove kompozicije
 • osnove programov Adobe Lightroom in Adobe Photoshop
 • praktično delo obdelave fotografij

Delavnica je namenjena vsem, ki potrebujejo pomoč pri spoznavanju z nastavitvami fotoaparata in vsem, ki bi se radi naučili bolje in bolj kreativno uporabljati svoj fotoaparat.

Priporočam, da se pred delavnico seznanite s teoretičnimi osnovami funkcij fotoaparata (zaslonka, čas osvetlitve, ISO).

Zaželeno je, da imate svoj fotoaparat in prenosni računalnik, na katerem lahko sami preizkusite obdelavo fotografij (ta sicer ni obvezen).

 

Delavnica traja cca 6 ur + odmor za malico.
Na delavnici bo prisoten tudi model (dojenček in odrasla oseba).

Individualna delavnica 1 : 1

500 eur

Skupinska delavnica (3-5 udeležencev)

300 eur

Vaše izkušnje

Skratka, jaz osebno sem od delavnica dobila tisto, kar po kar sem prišla. Želela sem dodatnega znanja o hendlingu in povijanju novorojenčkov, zanimalo me je vse od prvega stika z družino do priprav na fotkanje in nato še dejanska izpeljava fotografiranja ter vse, kar sledi še po tem.

Najbolj cenim to, da si bila tako zelo odprta o vsem, kar nas je zanimalo. Imam občutek, da si se nam posvetila in ti ničesar ni bilo težko deliti z nami. Super te je bilo opazovati v praksi, s kakšno mirno energijo komuniciraš z družino. Naš model je bil res idealen.
Edino, kar si mogoče želim ali pa sem pogrešala je to, da bi tudi same lahko poskusile povijati dojenčka, da dobimo občutek ali pa da nas sproti usmeriš in popraviš. Dobro bi bilo tudi, če bi imele kakšnega dojenčka, ki ne bi bil tako "ubogljiv" kot naš, da vidimo, kako postopati v situaciji, ko ne gre vse tako po planu. Ampak nič od tega pravzaprav ni bilo odvisno od tebe, kar mi je čisto jasno.

Kar se mene tiče, sem iz studia vstopila še dodatno motivirana, s podkrepljeno vizijo in znanjem. Da mi je delavnica dejansko prinesla dodatno znanje kaže že dejstvo, da sem imela par dni po delavnici slikanje z novorojenčico, ki je potekalo zelo gladko in suvereno z moje strani. Zasluge za to gredo gotovo tudi tej delavnici, ker sem sama pri sebi točno vedela, kaj morem v kakšnem primeru storiti, uspešno sem prepoznavala obnašanje novorojenčka, izpeljala povijanje kot je bilo treba. Te suverenosti prej gotovo nisem čutila in to je to, kar sem iskala, ker verjamem, da je točno to tisto, kar potem začuti tudi družina sama in kar pri njih zbudi občutek zaupanja.

Tako da še enkrat velik HVALA, vesela sem, da sem te spoznala in upam, da te lahko še kdaj pocukam za rokav, če bom potrebovala kak dodaten nasvet 😉

Lep dan želim še naprej,

Karin
📸 Mali trenutki

Dobro strukturirana in praktično zasnovana delavnica, ki omogoča veliko novega znanja o fotografiranju novorojenčkov. Studio Prispodobe ima profesionalen pristop in obilo praktičnih nasvetov; od zasnove fotografskega biznisa do tega kako se spoprijete z različnimi situacijami med samim fotografiranjem.

Lep pozdrav,

Teja Klinar

Bila sem na delavnici za povijanje novorojenčkov in morem reči, da je bilo prelepo ! Zelo sta se potrudili obe fotografinji, odgovorili na vsa vprašanja, podali veliko novega znanja. Njuna toplina in komunikacija sta odlični, res sem vesela, da sem ju spoznala. Toplo priporočam vsaki družinici. :))
Dunja Košuta

Hej, Urška, sem rekla, da ti moram pisat dokler sem še pod vtisom delavnice, da se ti še enkrat zahvalim za to lepo izkušnjo.

Če ti priznam, nisem imela nobenih pričakovanj, ampak sem kljub temu veliko odnesla s seboj. Me je pa poleg vsebine delavnice (ki je bila odlično zastavljena), res zelo pozitivno presenetila tvoja samozavest in še najbolj umirjena energija, ki jo oddajaš ti in tudi tvoj studio.

Res si zelo pristna, topla in polna kakovostnega znanja, ki mi bo prišel še kako prav!

Sanja Živkovič