FOTOGRAFIRANJE NOVOROJENČKA

Fotografiranje novorojenčka do 1. meseca starosti v prijetnem, toplem in mirnem vzdušju studia. Ob topli kavici ali čaju in v družbi prijetnih in izkušenih fotografinj bodo nastajali vaši najtoplejši spomini.

Oglej si, kako ustvarjamo

Vaš novorojenček je tu. Z njim pa vsi občutki, ki jih ne želite pozabiti.
Nikoli več ne bo tako majhen. In nikoli več ne bo tako ravno prav velik za vaše dlani.

fotografiranje novorojenčkov
fotografiranje novorojenčka

Fotografiranje novorojenčka je več kot fotografiranje. Je čudovita in neponovljiva izkušnja, na kateri ustvarjamo prve spomine vaše skupne trenutke.

Fotografiranje poteka v mirnem in sproščenem ozračju, ob kavi, čaju in prigrizkih ter v družbi fotografinj oziroma mamic, ki se še dobro spomnijo, kako se počutite.

Portreti, ki jih boste skupaj s svojimi odraščajočimi dojenčki in otroki opazovali na stenah svojega doma ali med listanjem v fotoknjigi, bodo vedno znova obudili vaša čustva in vas popeljali nazaj skozi čas.

Klasično VS lifestyle fotografiranje novorojenčkov

Klasično fotografiranje novorojenčka

Novorojenčki se med fotografiranjem dobro počutijo

Priporočeno obdobje za fotografiranje novorojenčka je v prvih 10. dneh po rojstvu. Najbolj idealni dnevi so med 6. in 9. dnem. Takrat dojenčki se bolj trdno spijo in se ne pustijo vznemirjati. Če ste zamudili to obdobje, vam bolj priporočamo lifestyle stil fotografiranja novorojenčka.

Za klasično fotografiranje si vzemite približno 2, v nekaterih primerih tudi 3 ure časa. Po prihodu v ogret prostor v studiu, boste dojenčka najprej slekli iz njegovih oblačil, nato ga boste dobro nahranili in uspavali.  S polnim trebuščkom bo spal bolj trdno. Fotografiranje novorojenčka se nato lahko začne.

V studiu se boste počutili kot doma

Lahko ste brez skrbi. Povedali vam bova, kaj morate prinesti s seboj, ko boste enkrat pri nas, pa vam ni treba početi prav ničesar. Ko vaš dojenček v miru zaspi, lahko srkate svojo kavico ali čaj, opazujete, kako nastajajo vaši večni spomini. Zavedamo se, da so prvi dnevi z novorojenčkom lahko tudi naporni, zato narediva vse, da vam je v studiu prijetno in udobno.

Lifestyle fotografiranje novorojenčka

Medtem, ko pri klasičnem fotografiranju dojenčke ne fotografiramo v oblačilih, pri “lifestyle stilu” dojenčki ostanejo oblečeni v svoja oblačila, s čimer dojenčka manj vznemirjamo. Fotografiranje je ponavadi krajše in bolj enostavno, podobe pa bolj naravne.

Priporočamo, da je dojenček oblečen v en sloj oblačil, lahko je to bodi ali romper ali kak drug komplet, ki pa naj bo enobarven oziroma v svetlejših in naravnih barvah. Nekaj oblačil je na voljo za izposojo tudi v studiu.

Dojenčka fotografiramo na mehki blazini, v položaju, v katerem mu je udobno, ali v vašem naročju. Fotografije so bolj naravne in avtentične, saj beležijo vaše trenutke, točno takšne, kot so.

Lifestyle fotografiranje traja približno 1 do 1,5  ure,

Priporočena starost za fotografiranje je do zaključenega 1. meseca starosti.

Fotografiranje novorojenčka je mogoče tudi na domu. Cena je v tem primeru 10 % višja, obračunajo pa se tudi potni stroški (0,43 eur/km).

Če je vaš dojenček starejši od 1,5.  meseca si preberite več o

fotografiranju dojenčka.