STUDIO

Dobrodošli v našem studiu. Ste za kavico?
portret
Urša Klajder Matijevič

Ustanoviteljica, fotografinja

Zgodba studia Prispodobe se začenja leta 2009.

Urška je svojo poklicno pot začela kot perspektivna tekstopiska v oglaševalski agenciji.

“Čeprav sem v svojem delu uživala, sem potihoma ves čas pogledovala po drugačnem življenju. Vedno se mi je zdelo, da mora človek življenje preživeti drugače, ne kot ujetnik v enem in istem prostoru.”

Hrepenenje po svobodi, ustvarjanju in življenju izven rednega delovnika je postalo še močnejše, ko se je rodil Urškin prvorojenec. Prioritete so postale še bolj jasne in vrata studia so se na stežaj odprla.

“Rada opravljam svoje delo. Najbolj vesela pa sem, ko mi poveste, kako navdušeni ste nad svojimi fotografijami.”

Kaj želim videti na fotografijah? Predvsem jih želim tudi začutiti, ne samo videti! Želim videti vas, vaše odnose, radost in ljubezen med vami.

Ustvarjalni zagon je kmalu presegel meje studia, zato je Urška pri svojem delu kmalu začutila, da potrebuje pomoč. Sicer pa je ustvarjanje v družbi še toliko bolj zanimivo in kreativno.

Medtem ko Urška najraje upodablja nosečnice, portrete,večje otroke in družine, se Daša najpogosteje  posveča dojenčkom. Je mlada, nežna in ustvarjalna mamica, ki v studio prinese polno svežih idej.

portretno fotografiranje
Daša Kekec

Ustvarjalka, fotografinja

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia

Čeprav je Živa zaposlena tudi z drugimi projekti, si prav rada vzame čas tudi za ustvarjanje v studiu.

studio prispodobe
Živa Tory

Ustvarjalka, fotografinja

Živa se je studiu pridružila leta 2014. Čeprav je zaposlena še z drugimi projekti, svojo kreativnost občasno rada izrazi s fotografiranjem v družinskem studiu.