STUDIO

Dobrodošli v enem najlepših in najsvetlejših studiev.

urška klajder studio prispodobe
Urša Klajder Matijevič

Ustanoviteljica, fotografinja

Zgodba studia Prispodobe se začenja leta 2009.

Urška je svojo poklicno pot začela kot perspektivna tekstopiska v oglaševalski agenciji.

“Čeprav sem v svojem delu uživala, sem potihoma ves čas pogledovala po drugačnem življenju. Vedno se mi je zdelo, da mora človek življenje preživeti drugače, ne kot ujetnik v enem in istem prostoru.”

Hrepenenje po svobodi, ustvarjanju in življenju izven rednega delovnika je postalo še močnejše, ko se je rodil Urškin prvorojenec. Prioritete so postale še bolj jasne in vrata studia so se na stežaj odprla.

“Uživam v ustvarjanju vaših spominov in se zavedam, da mi zaupate stvari, ki so za vas zelo dragocene. Zato se vsakemu posamezniku in družini želim najbolj posvetiti in jim ustvariti tisto, kar so si zaželeli. Najbolj vesela pa sem, ko mi poveste, kako navdušeni ste nad svojimi fotografijami.”

Kaj želim videti na fotografijah? Predvsem jih želim tudi začutiti, ne samo videti! Želim videti vas, vaše odnose, radost in ljubezen med vami. Naš svetel in prostoren studio nam omogoča ogromno možnosti in veliko kreativne svobode, zaradi česar so vaše podobe zares lahko zelo avtentične ter spontane.

Ustvarjalni zagon je kmalu presegel meje studia, zato je Urška pri svojem delu kmalu začutila, da potrebuje pomoč. Sicer pa je ustvarjanje v družbi še toliko bolj zanimivo in kreativno.

Medtem ko Urška najraje upodablja nosečnice, portrete,večje otroke in družine, se Daša najpogosteje  posveča dojenčkom. Je mlada, nežna in ustvarjalna mamica, ki v studio prinese polno svežih idej.

portretno fotografiranje
Daša Kekec

Ustvarjalka, fotografinja

Oba poroda sta pri meni minila razmeroma hitro in zato sem neizmerno hvaležna partnerju, da imam kar nekaj fotografij iz porodne sobe, saj se tistih trenutkov žal zelo slabo spomnim. Verjetno zaradi vse te mešanice različnih občutkov, adrenalina in bolečine, ki so bile takrat prisotne. No pa tudi po dveh nosečnostih se je moj spomin občutno poslabšal. Ampak ostajajo mi fotografije …veliko njih! Prvi nasmehi, prvi stiski prstkov, prvo zehanje, prvo kopanje, …

Vsakič, ko jih pogledam, me spomnijo na te čudovite dogodek. Seveda se takrat zavem, da ti ne bodo nikoli resnično pozabljeni! Vem, kako pomembno je imeti takšne spomine in nadvse uživam v tem, ko jih ustvarjam za druge.

Janja, najmlajša članica studia, ki poleg človeških, nadvse obožuje tudi živalske mladičke.

janja razpotnik studio prispodobe
Janja Razpotnik

Ustvarjalka, fotografinja

Janja se je studiu pridružila kmalu po zaključenem študiju fotografije in v studio prinesla nov veter. Najraje fotografira malo večje dojenčke in družine, še posebej navdušena pa je, kadar s seboj pripeljejo kakšnega kosmatinca.

Čeprav je Živa zaposlena tudi z drugimi projekti, si prav rada vzame čas tudi za ustvarjanje v studiu.

studio prispodobe
Živa Tory

Ustvarjalka, fotografinja

Živa se je studiu pridružila leta 2014. Čeprav je zaposlena še z drugimi projekti, svojo kreativnost občasno rada izrazi s fotografiranjem v družinskem studiu.

THE STUDIO

Opremljeni za vaše udobje

Polne police minimalističnih rekvizitov, blazina za dojenčke in mehke odeje v svetlih in pastelnih barvah.

Prostor za počitek in pogled na ustvarjanje

Z udobnega prostora boste lahko v miru opazovali ustvarjanje spominov, spili kavico ali nahranili dojenčka. V tem času si boste lahko tudi ogledali in potipali naše fotoknjige, platna in ostale izdelke iz fotografij.

Vaš portret

Velika studijska okna omogočajo široke možnosti ustvarjanja, saj se skoznje v studio preliva nežna in difuzna svetloba, ki ima čudovit učinek na fotografijo in portretiranca. Za posebne učinke pa je na voljo tudi umetna osvetlitev. Za fotografiranje uporabljamo ozadja v različnih barvnih odtenkih.

Polna soba rekvizitov

Stolčki različnih višin in barv, med kateri lahko vsak najde enega po meri. In veliko ogledalo, v katerem lahko spremljate, kaj nastaja.