Kako se obleči za fotografiranje?

Stil fotografiranja v našem studiu je dokaj minimalnističen in ne vključuje veliko rekvizitov, razen raznih stolov in podobnih večjih kosov opreme.

Ravno zaradi tega je vaša izbira oblačil zelo pomemben dejavnik, ki bo prispeval k temu, da bo fotografija delovala usklajeno in zato očem bolj prijetno.

Priporočam, da oblečete bolj svetle barve, saj te svetlobo odbijajo, zaradi česar jo bo več na obrazih vaših družinskih članov. Izjeme so le portretna fotografiranja, kjer hočemo včasih z oblačili temnejših odtenkov doseči bolj dramatičen učinek.

Primerne so vse barve – najlažje se je ponavadi uskladiti s svetlimi zgornjimi deli oblačil – najbolj primerna barva je bež, ki jo lahko kombiniramo tako z belim, kot tudi z bolj toplimi barvnimi ozadji.

Tudi za spodnja oblačila velja, da jih med seboj uskladite, pri čemer barva ni tako pomembna, čeprav glede na opremo studia najbolj prisegamo na zemeljske odtenke. Primerne barve so tudi vsi bež odtenki, vsi topli toni kot so rjava, rdeča in oranžna, pa tudi hladnejši, kot sta modra in zelena. Dobro pa je, da so te barve v bolj svetlih oziroma pastelnih odtenkih in ne v preveč živih tonih.

Tudi v studiu je na voljo nekaj oblačil, predvsem za najmlajše in nosečnice, zato vam oblačil ni nujno potrebno kupovati. Pred fotografiranjem se lahko posvetujemo in najdemo pravi kos za vašega najmlajšega ali vaš trebušček, na voljo pa je tudi nekaj dolgih ženskih oblek.

Družinska fotografiranja pa so zaradi svoje narave in sproščenega stila odlično izpeljana tudi v povsem casual oblačilih: bel/bež T-shirt + jeans.  

Če ste pripravljeni investirati več, pa je na spodnjih fotografijah nekaj primerov oblačil, usklajenih za 4-člansko družino. Vse fotografije so zbrane iz spletnih trgovin dostopnejših blagovnih znamk (Zara, H&M, Reserved, Promod …).

Svetla, topla ali hladna različica kombinacij. Lahko pa seveda med seboj uskladite tudi različne komplementarne barve (primer: mami in hči v nežni roza rdeči, oče in sin v nežni sivo zeleni barvi …).

dresscode

Oblačila za ženske in nosečnice, ki si jih lahko izposodite v studiu

Oblačila so izbrana v različnih številkah od velikosti S do L, vendar je večina oblek narejenih tako, da ustreza več velikostim, saj jih je mogoče prilagoditi za fotografiranje.

 

Oblačila si lahko izposodite tudi za uporabo v drugih fotostudijih. Cena izposoje enega kosa je 20 eur.

Oblačila za dojenčke in malčke

 

 

Oblačila so na voljo od velikosti 50 za dojenčke do velikosti, ki ustreza starosti do 5 let. Za vsako starost se najde nekaj, če imate vprašanje glede konkretnega kosa, pa smo na voljo.

urška klajder studio prispodobe
portretno fotografiranje

Ste pripravljeni, da skupaj ustvarimo najlepše spomine na vaše skupne trenutke?

Rezervirajte svoj termin za izbrani paket fotografiranja in prejmite še več informacij in navodil, ki jih morate vedeti pred vašim fotografiranjem.