Mentorstvo

Se vedno pogosteje poigravate z mislijo, kako fino bi bilo imeti takšno službo, kot jo imava midve?

Ne bova oporekali. Imava se fino in uživava v tem, kar počneva.

Pot ni bila vedno čisto samo lahka in enostavna. Tudi midve sva enkrat stali pred zaprtimi vrati in dvomili o tem, ali se jih da odpreti in ali lahko odprta tudi ostanejo.

Na poti sva se srečali z veliko izzivi. Pri tem so nama izkušnje drugih, predvsem tujih fotografov, veliko pomagale.  S pomočjo njihovega znanja in izkušenj sva lažje videli  prave rešitve, saj so se tudi oni sami nekoč spopadali s podobnimi izzivi. Pogosto je vse, kar zares potrebuješ, le malce vzpodbude in dokaz, da je z močno željo in zaupanjem vase mogoče vse. Vse ostalo te zato poišče samo.

Vsi potujemo po podobni poti.  Ker je pot pomembnejša od cilja, je prav, da si pri tem stojimo ob strani.

Veliko let, ogromno izkušenj, oranje ledine na področju družinske fotografije pri nas naju je pripeljalo do točke, da trdno zaupava vase in v to, kar počneva. Najino znanje bi želeli deliti naprej in tako pomagati bodočim družinskim fotografom na svoji poti.

Ponujava individualno mentorstvo vsem, ki želijo slediti svojim sanjam.

Mentorstvo ni učenje o pravilnih tehnikah fotografiranja

Mentorstvo je pomoč in podpora, s katero boste premagali svoje dvome in strahove, začeli dobivati zaupanje v svoje delo in sprejemati izzive. Začeli boste spoznavati sami sebe in svoj glas ustvarjalnosti, ki vas bo peljal na pot, ki je za vas prava. Vsak začetek je težak, s pravo podporo, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah, pa bo lažji.

Skozi opazovanje najinega kreativnega procesa boste začeli spoznavati svojega. Spoznali boste, kako začnemo prepoznavati podobe, ki so močne, govorijo zgodbe in so več, kot le fotografije. Pisali boste svoje zgodbe.

Najin cilj je spoznati, kje ste in kaj si želite. Skozi sodelovanje na najinem delovnem procesu boste lahko začeli ustvarjati svoje unikatne podobe, ki bodo plod tega, kar navdušuje vas.

Kako je to videti v praksi?

Dobimo se pred dogovorjenim terminom fotografiranja v najinem studiu.

Pred prihodom družine/nosečnice/portretiranca se pogovorimo o vsem, kar vas zanima. Spoznate, kaj so primerni pogoji za delo, kako nama služi tehnologija in kako potekajo priprave na fotografiranje. Spoznate, kako se pripravimo na prihod portretirancev.

Med fotografiranjem spremljate najino delo.

Po fotografiranju je čas, da postavite vsa vprašanja, ki so se vam med tem porodila.

Po končanem mentorstvu sva na voljo tudi za dodatno pomoč, vprašanje in nasvete on-line.

MENTORSKI TERMIN ZAJEMA

  • spoznavanje primernega ustvarjalnega okolja
  • spoznavanje in nastavitve tehnologije
  • spoznavanje vaših pogledov, ciljev, dvomov in vprašanj
  • sprejem in delo s portretiranci
  • prisotnost na terminu s portretiranci v živo (nosečnica/dojenček/družina)
  • spoznavanje najboljših položajev za poziranje dojenčkov/nosečnic v praksi (in kako priti do tja)
  • povijanje dojenčkov/styling dojenčkov in nosečnic
  • samostojno fotografiranje (po želji)
  • čas za Q & A
  • online svetovanje

4 – 5  urni mentorski termin + online svetovanje
150 EUR

Za več informacij nama napišite sporočilo.

[contact-form-7 id=”4″ title=”Zanimam se za mentorstvo”]

Po rojstvu drugega otroka sem se ravno spraševala kaj želim početi v življenju in se močno spogledovala s fotografijo nosečnic, dojenčkov in družin, ko sta en večer Urša in Živa objavili, da iščeta nekoga ki bi mu radi predstavili ta čudoviti svet fotografiranja. Niti za hip nisem oklevala in sem se takoj prijavila. Z največjim veseljem sem se podala v to novo izkušnjo in zdaj srkam znanje, ki mi ga ponujata. V tem času sem ugotovila, da ni pomembno le da imaš dober fotoaparat in da poznaš vse tehnične nastavitve, ampak da je najbolj pomemben tisti občutek, vzdušje, ki ga ustvariš, ko pridejo k tebi male glavice in visoko noseče ženske, ki jih moraš sprostiti in voditi skozi celotno fotografiranje, da ti 100% zaupajo in se sprostijo. In takrat lahko narediš čudovite fotografije, ki so nabite s čustvi in lep spomin na začetek novega življenja. To Urša in Živa obvladata! Tudi sama sem čisto sproščena v njunem studiu. Načeloma sem tip človeka, ki je živčen in nesamozavesten pred novimi izzivi, ampak v tem primeru sem premagala svoje dvome in se prepustila. Z veseljem ju opazujem in pomagam pri delu, vedno pa sta tudi pripavljeni pomagati in odgovoriti na vsa vprašanja, ki se mi porajajo vmes. In tako se tudi slika o tem kaj bi rada počela v življenju, hitro bistri in to me zelo veseli.

Daša Kekec

delavnica fotografiranja studio prispodobe