Fotografiranje dojenčkov v studiu

Manjše dojenčke fotografiramo na mehkih in kosmatih odejicah in z raznimi rekviziti, večji dojenčki, ki že sedijo, pa se med fotografiranjem igrajo, ali veselo kobacajo po studiu.

Ko postanejo malčki, pa postane stil fotografiranja bolj reportažen. Malčke zaposlimo z igračami, se spremenimo v animatorje in skušamo medtem ujeti čim več zgodb.

Pravi trenutek

Zelo pomembno je, da na fotografiranje pridete z otrokom, ki je dobro razpoložen. Najbolj primeren čas za fotografiranje dojenčkov in majhnih otrok je v dopoldanskem času ali zgodaj popoldne, takoj po krepčilnem spancu. Izkušnje so nama povedale, da so otroci (skoraj brez izjem) popoldne precej slabše razpoloženi in precej manj naklonjeni fotografiranju.

Zato vam svetujemo, da poskušate najti čas za dopoldanski termin. Morda si lahko ta dan vzamete kot dan samo za vašo družino. Po fotografiranju se lahko odpravite še na sprehod po mestu, si privoščite skupno kosilo in dan namenite drug drugemu. Rezultati na fotografijah bodo na ta način gotovo boljši, obrazi nasmejani, vi pa se boste tistega lepega dne spominjali za vedno – tudi na fotografijah.

Večji otroci in družine

Na fotografiranju v studiu poskrbiva za to, da na fotografijah ujamemo vas, takšne kot ste. Želiva, da se na fotografijah začuti vaša povezanost in ljubezen, ter da se na fotografijah izrazijo značaji družinskih članov. Najin cilj je narediti več kot le klasične družinske portrete.

Fotografiranje otrok in družine je priporočljivo tudi zunaj v naravi. Odpravimo se na sprehod po lepi okolici in beležimo vaše skupne trenutke.

Fotografiranje novorojenčkov

Je poseben žanr fotografiranja, ki zahteva veliko več časa, pa tudi način fotografiranja je drugačen, saj novorojenčki med fotografiranjem spijo. Preberite več.

GALERIJE