FOTOGRAFIRANJE NOVOROJENČKA

Novorojenčki se med fotografiranjem dobro počutijo

Si ogledujete speča bitja v prikupno zvitih položajih in vas ob tem skrbi, kako bo to šlo z vašim dojenčkom? Brez skrbi, dojenčki na fotografiranju trdno spijo in ne počnejo nič drugega. Fotografinji bova poskrbeli za mirno vzdušje, vi pa, da bo novorojenčkov trebušček poln. Tako bo lažje in bolj trdno zaspal. Pomembno je, da se nam nikamor ne mudi, da si vzamete dovolj časa, da se dojenček umiri, dobro najé in udobno počuti. Le tako bo tudi sladko zaspal. Fotografiranje novorojenčka se nato lahko začne.

V studiu se boste počutili kot doma

Včasih starše skrbi, kako se bodo s tako malim dojenčkom odpravili od doma, sploh če gre za prvorojenca, kar je povsem normalno.  Lahko ste brez skrbi. Povedali vam bova, kaj morate prinesti s seboj, ko boste enkrat pri nas, pa vam ni treba početi prav ničesar. Ko vaš dojenček v miru zaspi, lahko srkate svojo kavico ali čaj in opazujete, kako nastajajo vaši večni spomini.

Toplo, kot v maminem trebuščku

Studio bo pripravljen na vaš prihod, primerno ogret na 27°C, kolikor je potrebno, da bo dojenčku brez oblačil prijetno toplo. Zato sebe ne oblecite preveč, ampak raje v lahka udobna oblačila. Za udobje vašega dojenčka bo v njegovi bližini ves čas prižgana akumulacijska pečka.

 

2 – 4 ure fotografiranja

Od tega je v povprečju polovica časa namenjenega hranjenju in uspavanju dojenčka. Potek fotografiranja namreč določa prav on, saj se mora v miru nahraniti in popestovati, da bo počasi utonil v miren in trden spanec. To je pomembno, saj ga tako prestavljanje v položaje za fotografiranje ne moti. Z vsakim položajem se ukvarjava kar nekaj časa, saj morajo biti za lepo fotografijo vse podrobnosti (položaj rok, nog, …) točno na svojem mestu. Dojenčka nikoli ne siliva v položaje, ki mu ne ustreza, ampak v takšnem primeru izbereva drug položaj, v katerem se dobro počuti.

Novorojenčki s kolikami ponavadi spijo zelo rahlo, zato jih je težko prestavljati in ustvarjati motive, ki zahtevajo več popravljanja položaja. Pri takšnih dojenčkih izbereva bolj enostavne položaje, da dojenčka čim manj vznemirjamo. Če bi dojenčka nenehno zbujali, bi po določenem času postal preutrujen in preveč vznemirjen.

Varnost

Varnost vašega otroka je ves čas na prvem mestu. Ko se le-ta udobno namesti in doseže cikel globljega spanca, ga med fotografiranjem z vso pozornostjo in skrbnostjo postaviva v nekaj različnih položajev, ki poudarijo njegovo prikupnost in majhnost. Vedeti pa morate, da niso vsi otroci enaki in da nekateri pač ne marajo posameznih položajev, so lahko že prerasli to fazo ali pa niso dovolj umirjeni.

Lifestyle fotografiranje novorojenčka in družine

Poleg opisanega načina fotografiranja ponujava tudi t. i. lifestyle fotografiranje. Novorojenčku v tem primeru ni treba spati, saj ga fotografiramo v vašem naročju oziroma dokumentiramo vaše skupne trenutke, tudi dojenje, previjanje, pestovanje … Že na začetku se lahko odločite, da želite dojenčka fotografirati na bolj sproščen način, lifestyle fotografiranje pa pride v poštev tudi pri dojenčkih s krčki oz. kolikami, ki se težko umirijo in trdno zaspijo.

 
 

Zagotovite si svoj termin pravočasno. Priporočava, da z nama stopite v stik vsaj 2 - 3 tedne pred načrtovanim fotografiranjem.

galerije

Izdelava fotografij in fotoizdelkov

Možnosti izdelave:

  1. klasično izdelane fotografije v velikosti 15 x 10 cm v ovitku

  2. tisk fotoknjige z vsemi fotografijami

  3. izdelava fotografij na lesu ali platnu

 Vsi izdelki so narejeni v sodelovanju vrhunskimi ponudniki grafičnih storitev in so priporočena izbira za izdelavo profesionalno posnetih fotografij.

Odločite se lahko za eno ali več možnosti. Fotografije si po tem lahko na svoj računalnik naložite tudi v digitalni obliki (visokoresolucijske), izbrane izdelke pa bo na vaš dom prinesel poštar.

Če želite prejeti cenik vseh izdelkov nama pošljite povpraševanje.
Naročite lahko tudi obdelavo ostalih fotografij iz spletnega albuma.