Fotkaj kot profi

 

Sedem let pred pričetkom pisanja nasvetov je na svet prihitel moj prvorojenec. Lepih občutkov seveda ni moč opisati. Kot vsaka druga mama, zaljubljena v svoje popolno bitje, sem želela, da bi ti občutki trajali večno. Takrat sem začela fotografirati in svoje spomine shranjevati v večnost.

Že nekaj let sem bila lastnica hobi DSRL fotoaparata. Znala sem ga uporabljati tudi drugače, kot z avtomatiziranimi nastavitvami, moje znanje fotografije pa je bilo še bolj začetniško.

Veliko let in še več posnetkov kasneje vem, kaj vse je potrebno, da bo posnetek  dojenčka ali otroka tak, da ga bo veselje pogledati. Ne le zato, ker bo na njem vaš otrok, ampak zato, ker bo fotografija lepa.

Lepe fotografije so veliko več kot le kup simpatičnih rekvizitov. So rezultat dela, raziskovanja, izobraževanja in želje po ustvarjanju. Pot, ki jo mora fotograf prehoditi do dobre fotografije, ni ne kratka, ne enostavna. Ker je to tudi fotografov poklic, s pomočjo katerega pride do svojega osebnega dohodka, mora biti tudi cenovno primerno ovrednoten. Zato je zelo verjetno, da se za profesionalno fotografiranje ne odločite ravno vsak mesec.

Svetujem vam, da si ga vseeno privoščite vsaj enkrat. Takšni spomini so vredni vse, in še več. Vsakodnevne utrinke z vašim najmlajšim pa boste lahko s pomočjo priročnih navodil ustvarjali tudi sami.

Na tej strani bodo zbrani vse znanja in izkušnje, ki jih potrebujete za fotografiranje dojenčkov različnih starosti in ob različnih priložnostih. Navodila bodo enostavna, opremljena s skicami in slikovnim gradivom, s pomočjo katerega boste lahko tudi brez poglobljenega znanja o fotografiji ustvarili lepe posnetke.

Fotografirate lahko s kompaktnim, DSRL-fotoaparatom ali s fotoaparatom na vašem mobilcu. Nasveti so napisani tako, da so primerni za vse.

Če bo to za vas premalo, pa veste, kje me najdete. Z veseljem pomagam.

Urška

UČILNICA

družinsko fotografiranje

Osnove, brez katerih ne gre: svetloba

GALERIJE

fotografiranje dojenčkov družinsko

Novorojenčki ~ lifestyle

Novorojenčki

Dojenčki in otroci

Nosečnice