V prijetno toplem aprilskem dnevu sem se odpeljala na Goriško. Ob takih dnevih vedno znova ugotavljam, da obožujem svojo službo in sem zelo hvaležna, da mi ni treba vsak dan čepeti med štirimi stenami in buljiti v računalniški zaslon. Fotografiranje dojenčkov na domu je sicer veliko bolj zahtevno, kot v studiu, saj je treba s seboj spakirati poln prtljažnik stvari in se pripeljati na cilj, in samo to včasih traja skoraj pol delovnega dne, vendar je ob takšnih dnevih in tako prijetnih fotografiranjih to kot več kot vredno truda.

Še bolj navdušena sem bila, ko sem zagledala prostor, kjer smo fotografirali malo Evelyn. Dnevna soba z velikim oknom, skozi katerega je v sobo prihajalo ogromno svetlobe, okno pa je bilo poleg vsega zastrto z belo, polprosojno  zaveso, ki je svetlobo enakomerno razpršila in ustvarila idealne pogoje za fotografiranje.

V fotografiranje smo vključili veliko sedalno blazino in nekaj malega rekvizitov, ki jih zmore sprejeti prtljažnik mojega karavana, predvsem pa smo se prepustili toku družine, njihovemu dnevnemu prostoru, prijetni goriški atmosferi in vzdušju toplega pomladnega dne. Takšnih dni ne bom nikoli pozabila. Oni pa prav tako ne, ti spomini bodo večni.

Imejte se radi,

Urška